"آفریقای نوآور" یک شبکه هنری است که به گفته خانم رحاب غرس، مدیر "مرکز فرهنگی القناع"، بر ساخت دیدگاه‌های هنری متنوع برای شکل دادن و ریشه‌دار کردن عملکرد فرهنگی متمرکز است.

نوشته: مفیده خلیل
هنر و عشق... رؤیاهایی آنها را دور هم جمع کرد که مرزهای جغرافیایی را به رسمیت نمی‌شناسد. و آنها کسانی بودند که بر عشق به نمایش و ایمان به نقش آن در ایجاد تغییر در جامعه، اتفاق نظر داشتند.
هنر چهارم را دوست داشتند و آن را به عنوان شغل برگزیدند و آن را سلاحی برای دفاع از شهروندی و حقوق انسانی که از یکدیگر جدا نمی‌شوند، قرار دادند. رحاب غرس و حسام العابد تصمیم گرفتند تا برای انجام پروژه فرهنگی‌شان با عنوان رؤیای "فضای نمایشی القناع" در شهر محرس (در استان صفاقس)، روی فرهنگ شهری و فرهنگ روستایی کار کنند که چندین پروژه تونسی - آفریقایی از دل همین پروژه متولد شد که آخرین مورد آن، برنامه "آفریقای نوآور" است. 
بین شمال و جنوب: تاریخ و فرهنگ مشترک
فرهنگ، جستجو در هویت است و نمایش، به مجموعه "‌فضای نمایشی القناع" ‌در شهر محرس و "‌جمعیت پژوهشی توسعه فرهنگی شهروندی"‌ عنصری را بخشید که کشورهای شمال آفریقا را با کشورهای جنوب آن دور هم جمع کند، پژوهشی در مفاهیم فرهنگی مشترک و تلاش برای معرفی فرهنگ جنوب آفریقا در تونس و ارائه نوآوری‌ فرهنگی تونسی در آفریقا. اهالی تئاتر، با افکار انسان دوستانه بین تونس و جیبوتی به رفت و آمد پرداختند و عشق به همه انواع هنرها و محقق ساختن نزدیکی فرهنگی در آفریقا در قالب یک برنامه فرهنگی هنری با موضوعات متعدد، بر حرارت آنها افزود. 
"آفریقای نوآور" یک شبکه هنری است که به گفته خانم رحاب غرس، مدیر "مرکز فرهنگی القناع"، بر ساخت دیدگاه‌های هنری متنوع برای شکل دادن و ریشه‌دار کردن عملکرد فرهنگی متمرکز است. به گفته خانم غرس، ایده ایجاد شبکه آفریقای نوآور، بعد از انجام یک گشت و گذار هنری در کشور جیبوتی به وجود آمد که در نتیجه آن، یک توافقنامه بین "مرکز فرهنگی القناع" واقع در شهر محرس از کشور تونس و جمعیت "ارهوتابا" از کشور جیبوتی به امضا رسید و بعد از آن بود که گروهی متشکل از شرکت‌ها، جمعیت‌ها، تیم‌ها، پژوهشگران و هنرمندان از قاره آفریقا و بیرون از آن شکل گرفتند تا این شبکه یک بار دیگر بتواند در کنار شریکان تونسی خود یعنی "‌مراکز فرهنگی و جمعیت‌ها و سازمان‌ها و مجموعه‌های هنری"‌ و با مشارکت جمعیت "‌آرهوتابا" ‌از کشور جیبوتی، به گشت و گذار هنری در تونس بپردازد.
بر این اساس، عنوان "‌آفریقای نوآور"‌ انتخاب شد که به واسطه آن می‌خواهیم یک تحرک هنری خلاقانه را از قاره آفریقا آغاز کنیم که در مرحله بعد، دیگر کشورهای جهان نیز بتوانند از طریق مبادله ایده‌ها و تجارب و تخصص‌ها بین بیشتر اشکال هنری پیشنهادی توسط هنرمندان، فرهیختگان و تکنسین‌های شرکت کننده، در آن سهیم شوند. ایده و طرح پروژه "‌آفریقای نوآور"‌ در واقع شامل کشورهای جیبوتی، سودان، سومالی، مغرب و اتیوپی به عنوان 5 کشور آفریقایی و عربی است که در بسیاری از ویژگی‌های هنری که هنرمندان باورمند به عدم وجود مرز در مسئله ایده‌های واقعی روی ابراز آن تلاش می‌کنند، با یکدیگر اشتراک دارند. 
آفریقای نوآور؛ برنامه و طرح 
‌به تئاتر باور دارند، هر کجا که بدان پای نهادند، گل‌های امید را کاشتند، در برابر مرکزگرایی فرهنگ ایستادند و حق محرس در برخورداری از یک فضای فرهنگی که اهالی پراکنده و متفرق این شهر را دور هم جمع کند، بیرون کشیدند. در سکوت فعالیت می‌کنند. از یک طرف، فعالیت‌های فرهنگی بسیاری را به انجام می‌رسانند، پروژه‌هایی که دارای بازتابی در سطح آفریقا شد تا به نام "‌آفریقای نوآور" در شهر آبیجان واقع در ساحل عاج برنامه برگزار کنند و رحاب غرس، حسام العابد، منال الفرشیشی، احمد رامی عاشور و ولید الریاحی در این سفر تونس را نمایندگی ‌کنند. برنامه "‌آفریقای نوآور"‌ از روز 10 اوت کار خود را آغاز خواهد کرد تا روز 17 از اوت 2021 به کار خود ادامه خواهد داد و مجموعه‌ای از کشورهای آفریقایی، از جمله تونس، ساحل عاج، مالی، کامرون، گینه، رواندا، جیبوتی و اتیوپی در آن شرکت می‌کنند. "‌آفریقای نوآور"‌ شبکه‌ای است که تلاش می‌کند تا یک شبکه جهانی باشد که بر اصول بنیادینی مبتنی است که انجام پروژه "جاد" نیز در آن دیده شده است، پروژه‌ای که بر ایجاد شرکت‌های فنی و زمینی برای ایجاد ارتباط میان هنرمندان مبتنی است. 
به گفته رحاب غرس، هدف، گرد هم آوردن شرکت کنندگان به واسطه ایجاد شراکت‌های هنری نامحدود با جمعیت‌ها، مؤسسات و سازمان‌هایی است که از بعد هنری برخوردار هستند و در ایجاد روابط داخلی و بین‌المللی سهیم می‌شوند تا حوزه هنری و توسعه آن را گسترش ببخشند. وی افزود: همانطور که تلاش می‌کنیم تا موقعیت‌ها و مراکزی برای هماهنگی در آفریقا و جهان برای برگزاری برنامه‌ها و گشت‌های هنری خود در قاره آفریقا و جهان ایجاد کنیم که به واسطه آن، فرایند ارائه برنامه‌ها (اعم از کارگاه‌ها، سخنرانی‌ها، آموزش گروه‌ها و تولید آثار) به منظور توسعه ذوق هنری و بررسی مشکلات هنری و حل آن با تکیه بر همکاری‌های فعالانه و عملی صورت بگیرد. 
این ایستگاه‌ها تحت عنوان "‌آفریقای نوآور"‌ و از طریق پیشنهاداتی از سوی شریکانی سازماندهی می‌شوند که امکان اتخاذ تمامی اشکال تشکیلاتی و هنری، چه دوره‌ای و چه مناسبتی را دارند. این شبکه همچنین به توسعه برنامه‌ها و توزیع آن از طریق ایجاد درگاه‌های آشنایی با هنرمندان و مشارکت با آنها در برنامه‌های "‌آفریقای نوآور" ‌اقدام می‌کند.
این پروژه اهداف متعددی دارد که از آن جمله، شکستن مرزهای جغرافیایی بین هنرمندان و پژوهشگران و استقبال از اشکال مختلف بیان مبنی بر پژوهش و نوآوری به علاوه ایجاد تجمعات هنری با کیفیت بالا و استفاده از تجارب متنوع به واسطه پیشنهادهای هنری و آموزش در عین ایجاد یک پایگاه به منظور مستند سازی و نقد هنری است. از جمله اهداف اصلی این پروژه نیز مخاطب قرار دادن مردم با نمایش‌های هنری و آموزش و نقد سازنده با تأکید بر ارزش فعالیت فرهنگی به عنوان ابزار فرهیخته سازی و توسعه اجتماعی است.
"آفریقای نوآور"، یک رؤیای تونسی - آفریقایی است. رؤیایی که جوانانی را در کنار هم گرد آورد که برای تثبیت فرهنگ جایگزین و رواج هنرها در میان همه گروه‌های جامعه ایستادگی کردند. این پروژه، ایده‌ای برای ارائه بهترین نوآوری‌های تونسی در روح آفریقایی آن است. 

https://ar.lemaghreb.tn/%D8%AB%D9%82%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D9%88-%D9%81%D9%86%D9%88%D9%86/item/50796-%D8%A5%D9%81%D8%B1%D9%8A%D9%82%D9%8A%D8%A7-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A8%D8%AF%D8%B9%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%82%D9%80%D9%80%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D9%84%D9%84%D8%A8%D8%AD%D9%80%D9%80%D9%80%D8%AB-%D9%81%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D9%87%D9%88%D9%8A%D9%80%D9%80%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D9%81%D9%80%D9%80%D8%B1%D9%8A%D9%82%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%D9%83%D8%A9

کد خبر 7839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =